De Ark van Noach

Ark van Noach
Om de zintuigen van de kinderen te prikkelen en tegelijkertijd ontspanning te bieden, hebben we een leuke, leerzame ruimte voor hen ingericht van 100 m2: de Ark van Noach volgens een uniek ontspannings en zintuigactiveringsconcept, een snoezelconcept voor de kinderopvang. Een speelruimte compleet met bomen en een speciale achterwand, waardoor het lijkt of de ark in de buitenlucht aan het strand ligt met uitzicht op zee en tussen de duinen. Op dit gebied is deze ruimte de grootste in Nederland. Nergens wordt op deze schaal aan uw kind dit unieke concept aangeboden.

Zintuigactivering en ontspanningsruimte

De 'Ark van Noach' is ruim 7 meter lang en omvat 3 themaruimtes waar de kinderen heerlijk kunnen spelen, ontspannen of bijkomen van een vermoeide dag. De drie ruimtes bestaan van links naar rechts uit:

  • een groot verwarmd muziek-waterelement waar kinderen heerlijk op kunnen ontspannen of stress en huilbabies volledig tot rust kunnen komen; door het zachte waterelement ook heel geschikt om te leren staan en lopen. Maar ook na een vermoeide of drukke schooldag komen kinderen bij ons geheel tot rust; Wanneer de dvd of cd speler aan staat komen de muziek of geluidsgolven zachtjes omhoog in het waterelement en raakt men volledig ontspannen.
  • de stuurhut waar bijvoorbeeld verhaaltjes worden voorgelezen; een geluidenspel, een onderwaterwereld en voorzien van zachte korrelstoelen. Vanuit de stuurhut kan met een beamer op de muur in het groot een film worden vertoond,
  • een speciaal podium waar de echte actieve zintuigactivering geoefend kan worden. In het podium zit een vlindertuin, staat een spiegel en worden via een buis gekleurde bubbles omhoog gestuwd in diverse snelheden.

In het huisje bovenop de ark staan allerlei grote knuffeldieren en de wanden van de ruimte zijn bekleed met voor ons speciaal ontworpen wandkleden waardoor je als het ware in een andere 'wereld' stapt. Het bosgedeelte is voorzien van een heuse waterval die met kracht het water naar beneden brengt. Als er meerdere kinderen in de ruimte spelen, zorgen we natuurlijk voor extra toezicht. Zowel het plafond als de muur worden als een filmscherm gebruikt. Hiervoor hebben we een beamer en speciale lampen aangebracht. Dieren lopen op ware grootte op het filmscherm. Water in verschillende kleuren zijn op het plafond te zien.

 

Heeft u een kind met een PGB of rugzakje dat ook behoefte heeft aan ontspanning? Naast de kinderen van ons kindercentrum, bieden wij ook andere kinderen de mogelijkheid, op bepaalde tijden van ons unieke snoezelconcept gebruik te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Klik op een afbeelding voor
een vergroting