Header
Het Baken

Capelle aan den IJssel

Integraal kindcentrum Het Baken is een christelijk kindercentrum met peuterspeelgroep en buitenschoolse opvang en is gevestigd in Capelle aan den IJssel in de wijk Schollevaar. We vormen een ikc met de protestants christelijke basisschool Het Baken.

Het Baken staat voor kwaliteit, plezier en veiligheid voor uw kind. Wij bieden een stimulerende omgeving en liefdevolle zorg en dragen bij aan de persoonlijke ontwikkeling van uw kind. Ieder kind is uniek en waardevol en verdient de beste zorg en aandacht. U kunt bij ons terecht voor deskundige en betrokken opvang. Wij zijn ons bewust van de rol die wij hebben in de ontwikkeling en opvoeding van uw kind. Onze pedagogisch medewerkers hebben een liefdevolle benadering naar de kinderen toe.

Er worden veel leuke, leerzame en sportieve activiteiten met de kinderen gedaan. Wij vinden het belangrijk dat kinderen op een speelse en ontspannen manier de wereld om zich heen ontdekken

Praktische informatie
Openingstijden

Onze reguliere openingstijden zijn op maandag t/m vrijdag van 07:30 – 18:00 uur met de mogelijkheid om verlate opvang tot 18:30 uur aan te vragen in overleg.

Groepen

1 peuterspeelgroep

  • De Regenboog, VE groep voor kinderen van 2 – 4 jaar

1 groep buitenschoolse opvang (inclusief voorschoolse opvang)

  • Het Baken, voor kinderen van 4 – 13  jaar
LRK-nummers
  • PSG 163572628
  • BSO 712167778

Locatiemanager

Laurine Spek

Ons adres

Maria Daneelserf 18
2907 BD Capelle aan den IJssel

06 82 22 77 42

hetbaken@royalkidshome.nl

Wennen

Wij vinden het belangrijk dat een kindje de tijd krijgt om bij ons te komen wennen. Dit gaat altijd in overleg met de ouders. Er wordt ruim de tijd genomen voor de eerste kennismaking en gewenning. Meer informatie over de wenprocedure kunt u lezen in ons werkplan.

Thema's

Op de peuterspeelgroep van Het Baken werken we met thema’s. Deze thema’s worden samengesteld vanuit de VE-methode Uk & Puk en in overleg met de basisschool waarin de locatie gevestigd is. Door steeds nieuwe thema’s aan de orde te laten komen worden variëteit, originaliteit en creativiteit binnen de kindercentra gerealiseerd. De kinderen krijgen hierdoor steeds nieuw materiaal en activiteiten aangeboden waardoor hun ‘wereld’ wordt vergroot. Het streven is om door middel van de activiteiten alle ontwikkelingsgebieden te stimuleren.

Op de BSO bedenken we samen met de kinderen workshops die in een jaarplanning uitgewerkt worden. Samen met de kinderen kijken we wat er mogelijk is. Uiteraard is er alle gelegenheid voor ontspanning na een lange schooldag, maar kan er ook tijd gemaakt worden voor het maken van huiswerk. In de vakantie bedenken we leuke activiteiten waarin we van alles ondernemen. Dit kan op de locatie zelf zijn of door het maken van een uitstapje.

Achtergrond skyline Achtergrond skyline mobiel

©Royal Kids Home 2023 - Alle Rechten Voorbehouden  |  Algemene Voorwaarden |  Privacyverklaring  |  Cookies